«Simplificar l’espai» Exposició a Sabadell 2024

Al llarg d’aquesta exposició, que s’inaugura el 8 de febrer i estarà a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell fins al 8 de març, els visitants podran submergir-se en sèries de gravats, pintures i dibuixos. Descobrint com els detalls aparentment imperceptibles enriqueixen el conjunt, permetent l’exploració de múltiples possibilitats tècniques i ressaltant la intensitat de les variacions.

Emília Boix expressa de nou la seva filosofia vital de: «Simplificar les formes, l’arquitectura, la ciutat, simplificar la vida» en les seves obres. Així, l’artista aconsegueix plasmar aquesta simplicitat en espais imaginats, inspirant-se en l’arquitectura racionalista de les ciutats, on la quietud i el silenci de les formes geomètriques predominen sobre el soroll de la societat contemporània.

«Estem immersos en una societat del soroll», comenta Emília Boix, referint-se a l’excés d’informació i al constant tràfec de la vida moderna. A través del seu art, cerca representar aquest silenci necessari simplificant les formes i utilitzant colors primaris, ocres i grisos per a transmetre aquesta sobrietat.

Diari de Sabadell